به گزارش کتابان به نقل از تسنیم، «خاطرات سفیر»، روایتی از زندگی پرچالش یک زن مسلمان در فرانسه توسط انتشارات سوره مهر به چاپ هفتاد و هفتم رسید.
نیلوفر شادمهری که هماکنون استاد دانشگاه است، در دوران دانشجویی و جوانی پا به یکی از مراکز علمی فرانسه میگذارد؛ کشوری که همواره به لحاظ تقابلهایی که گاه با جامعه مسلمانان دارد، برای ما شرقیها خبرساز است. شادمهری در کتاب «خاطرات سفیر» از همین تقابلها و گاه ناآگاهیها سخن گفته است.
او که پیشتر تجربیاتش از دوران دانشجویی را در صفحهی وبلاگ خود منتشر کرده بود، با استقبال خوبی مواجه شد. حالا در کتاب «خاطرات سفیر» حدود ۳۰ خاطره از آن ایام را منتشر کرده است. خاطرات شادمهری از جنس خاطراتی که عمدتاً از نویسندگان زن میشناسیم، نیست؛ چالشهای زندگی یک زن مسلمان در دنیای غرب، محوریترین موضوع کتاب اوست.
او شد سفیر ایران، یا بهتر بگوییم سفیر اسلام در قلب کشور فرانسه. بانویی محجبه و شاید کمی متفاوت از همسالان و همکلاسیهای خود که برای تکمیل تحصیلاتش در رشتهی طراحی صنعتی، برای مدتی ایران را به مقصد فرانسه ترک کرد و اینگونه خاطراتش آغاز شد.
مواجههی شادمهری با آدمهای مختلف و اتفاقات متفاوت این خاطرات را جذابتر میکند، از قبول نشدنش در بهترین دانشگاه فرانسه تنها به دلیل حجابش و دست ندادن با سرشناسترین اساتید مرد تا برگزاری دعای عهد در اتاق خوابگاه و خواندن دعای کمیل برای «یک سلیمالنفس».
وی در بخشی از وبلاگ خود نوشته:
«چند سال پیش وقتی برای تحصیل وارد فرانسه شدم، فکر میکردم فقط یک دانشجوی دکترای طراحی صنعتی هستم؛ اما دقایق زیادی نگذشت تا بفهمم پیش از اینکه دانشجو باشم در هر مقطع یا هر رشتهای، نمایندهي ایرانم و رفتار و گفتارم بیش از اینکه معرف من باشند، معرف یک مسلمان ایرانی است. برای کسی مهم نبود من چه میکنم و چه میخوانم. چیزی که اطرافیانم میخواستند بدانند پاسخ سوالات و شبهات ذهنشان بود دربارهي هرچه به ایران مربوط میشد. مسئولیتم خیلی سنگینتر از آن بود که فکرش را میکردم. و اینچنین بود که سفیر ایران شدم.»
شناسنامه: نیلوفر شادمهری، «خاطرات سفیر»، تهران: سوره مهر، چاپ هفتاد و هفتم، ۱۴۰۱، بها: ۵۰ هزار تومان.
دیدگاه شما