سخن سردبیر
ساختار ما
هدف ما چیست؟
چرا متفاوتیم؟
«الو کاخ سفید؟!» روایت عملیات نظامی نیروهای دلتا در خاک ایران است؛ عملیات «پنجه عقاب» که در ایران به عملیات طبس معروف است. «پنجه عقاب»؛ نام عملیاتی نظامی بود که توسط نیروی دلتای ارتش ایالات متحده در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ برای آزادسازی آمریکاییهای گروگان گرفتهشده در سفارت ایالات متحده در تهران انجام شد. این عملیات نخستین تجربهی عملیاتی نیروی دلتا بود.
کتابان: «الو کاخ سفید؟!» روایت عملیات نظامی نیروهای دلتا در خاک ایران است؛ عملیات «پنجه عقاب» که در ایران به عملیات طبس معروف است. کتاب را لیلا قربانی به رشته تحریر درآورده و انتشارات شهید کاظمی روانهی بازار کتاب کرده است.
«پنجه عقاب»؛ نام عملیاتی نظامی بود که توسط نیروی دلتای ارتش ایالات متحده در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ برای آزادسازی آمریکاییهای گروگان گرفتهشده در سفارت ایالات متحده در تهران انجام شد. این عملیات نخستین تجربهی عملیاتی نیروی دلتا بود.
برشی از کتاب
ساعتی تا ظهر مانده بود. هامیلتون مشغول خواندن بیانیهی نامزدهای احتمالی ریاستجمهوری بود. اوضاع تهران آنقدرها داغ بود و شده بود سرتیتر خبرهای صفحات اول و دوم که دیگر خبرهای انتخاباتی زیر سایهی آنها مهجور مانده بود. اما مهمترین خبری که آن روز حسابی دمغش کرده، خبر شکست مأموریت رمزی کلارک و میلر بود، آنهم درست قبل از آنکه آغاز بشود. سران ایران پیشاپیش اعلام کرده بودند آن دو را نمیپذیرند. در صفحهی اول روزنامهی نیویورکتایمز با تیتر بزرگی از قول یکی از اشغالکنندگان سفارت گفته شده بود: «روح خدا هرگز این دو نمایندهی شیطان را نخواهد پذیرفت.»
کارتر هم به نمایندگان اعزامیاش دستور داده بود تا مدتی را در ترکیه بمانند، لابد ته دلش امیدی موج میزد.
با تقهای که به در خورد هامیلتون چشم از روزنامهی مقابلش گرفت. در اتاق با مکثی کوتاه باز شد. الکس یکی از کارکنان بخش حقوقی کاخ بود که با برگهای در دست وارد اتاق شد و مستقیم بهطرف میز هامیلتون آمد. او برگه را روی میز گذاشت و گفت:
- آقای جوردن این نامهایه که در آن طرفداران خمینی تقاضای تظاهرات در اطراف کاخ سفید را کردهاند.
هامیلتون متن نامه را یک بار از نظر گذراند. این قبیل تقاضاها در طول مسئولیتش معمول و طبیعی بود. گروههای مختلفی معمولاً خواستار تظاهرات در مقابل کاخ میشدند. بیشتر هم از برای اتخاذ تدابیر امنیتی به هامیلتون اطلاع میدادند؛ اما او بالعکس روزهای پیشین نتوانست این نامه را امضا کند. تقاضای تظاهرات طرفداران خمینی از آن دست تقاضاها نبود که فوراً امضایش کند. لحظهای منظرهی تظاهرات آمریکاییها مقابل سفارت ایران از ذهنش گذشت. نگران بود. با صدای الکس به خودش آمد.
- امضا نمیکنید قربان؟
- نه.
هامیلتون آن «نه» را آنقدر جدی و مصمم گفت که الکس از شنیدنش جا خورد. پس بیآنکه حرف دیگری بزند اجازهای گرفت و به طرف در اتاق رفت. هامیلتون خودش هم تعجب کرده بود. اولین باری بود بود که چنین تصمیمی میگرفت. نگران بود آمریکاییهای خشمگین از گروگانگیری به مقابله با طرفداران خمینی برخاسته و درگیر بشوند. بلافاصله گوشی تلفن را برداشت و به دفتر رئیسجمهوری تلفن کرد. این تصمیمی نبود که او بهتنهایی بگیرد. باید نظر پرزیدنت کارتر را هم جویا میشد. گرچه گفتوگوی او با رئیسجمهور طولی نکشید. کارتر در جملهای کوتاه فقط گفت: «من تصمیمت را تأیید میکنم.»
علاقهمندان برای تهیه کتاب میتوانند از طریق سایت رسمی انتشارات شهیدکاظمی (https://nashreshahidkazemi.ir/) و همچنین از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱ کتاب را با ارسال رایگان تهیه نمایند.
شناسنامه: لیلا قربانی، «الو کاخ سفید؟!»، قم: شهید کاظمی، چاپ نخست، ۱۴۰۰، بها: ۵۵ هزار تومان.
دیدگاه شما